MIKROBIOM JAKO KLÍČ KE ZDRAVÍ
Kdysi se mu říkalo mikroflóra, nyní je označovaný jako mikrobiom. Jedná se o velkou skupinu mikroorganismů sídlících v našem trávicím traktu, primárně ve střevě. Těchto mikroorganismů je tolik, že váhově představují kolem 1 - 2 kg. Mikrobiom zásadním způsobem ovlivňuje proces zpracování potravy, avšak v posledních letech je intenznivně studovaný jeho vliv na mnoho dalších funkcí našeho těla, například na imunitu a dnes je již dokázáno, že stav mikrobiomu velmi významně ovlivňuje i naši psychiku. Cílem tohoto webináře je přístupnou formou objasnit všechny jeho doposud známé funkce.
Na webináři se dozvíte o:
tom, co se skrývá pod pojmem mikrobiom
funkcích mikrobiomu v lidském těle
vlivu mikrobiomu na zpracování potravy
vztahu mikrobiomu a imunity
vztahu mikrobiomU a psychiky
tom, jak jak pečovat o svůj mikrobiom
Webinářem Vás provede RNDr. Petr Ryšávka, PhD. - vědecký pracovník Centra výzkumu Veterinárního ústavu v Brně), členem Rady Centra materiálového výzkumu na FCH VUT v Brně a konzultantem pro transfer technologií v Centru mezinárodního klinického výzkumu v rámci Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně. Jako první na světě zavedl termín Prebiotický index potravin. Tento index určuje, jak která potravina podporuje, nebo zabíjí přátelské probiotické bakterie v našem střevě. autorem několika patentů, z nichž nejznámější je patent na biofilmová probiotika a celé řady užitných vzorů. Podílí se na vývoji probiotik pro onkologické pacienty.
Jak webinář probíhá:
Webinář je realizovaný v aplikaci Zoom. Vstup je nejdříve 10 minut před zahájením přes odkaz, který obdržíte v potvrzovacím mailu o provedení platby. Po přihlášení se dostanete do "čekárny" a vedoucí semináře Vás postupně, v pořadí, v jakém budou posluchači přicházet, pustí dál do místnosti. Po zahájení Vás lektor krátce seznámit s aplikací Zoom a s funkcemi, které budete moct v průběhu webináře využít - například zapojení se do diskuse, nebo online chatování.
Účastníkům webináře, zasíláme po jeho ukončení, na přání, Osvědčení o účasti, obsahující téma webináře, jméno a příjemní a datum konání.
Doba trvání webináře: 1,5 hodiny
Cena webináře: 890, - Kč
Termín konání webináře: 13.2.2024 v 18:00 hod.
Kapacita je 100 osob. Registrace se uzavírají 13.2.2024 v 17:30 hod. nebo po naplnění kapacity.
Pro členy Aliance výživových poradců ČR je webinář hodnocený 2 (dvěma) kredity!
Upozornění: Zakoupením vstupenky berete na vědomí a souhlasíte, že při počtu méně než 5 přihlášených zájemců, si vyhrazujeme právo webinář zrušit a přihlášeným vstupné vrátit v plné výši.
Rezervujte si svoje místo
V případě, že se Vám tento termín nehodí, pošlete nám prosím svoji mailovou adresu a my Vás o dalším termínu rádi budeme informovat
MIKROBIOM JAKO KLÍČ KE ZDRAVÍ
Kdysi se mu říkalo mikroflóra, nyní je označovaný jako mikrobiom. Jedná se o velkou skupinu mikroorganismů sídlících v našem trávicím traktu, primárně ve střevě. Těchto mikroorganismů je tolik, že váhově představují kolem 1 - 2 kg. Mikrobiom zásadním způsobem ovlivňuje proces zpracování potravy, avšak v posledních letech je intenznivně studovaný jeho vliv na mnoho dalších funkcí našeho těla, například na imunitu a dnes je již dokázáno, že stav mikrobiomu velmi významně ovlivňuje i naši psychiku. Cílem tohoto webináře je přístupnou formou objasnit všechny jeho doposud známé funkce.
Na webináři se dozvíte o:
Webinářem Vás provede RNDr. Petr Ryšávka, PhD. - vědecký pracovník Centra výzkumu Veterinárního ústavu v Brně), členem Rady Centra materiálového výzkumu na FCH VUT v Brně a konzultantem pro transfer technologií v Centru mezinárodního klinického výzkumu v rámci Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně. Jako první na světě zavedl termín Prebiotický index potravin. Tento index určuje, jak která potravina podporuje, nebo zabíjí přátelské probiotické bakterie v našem střevě. autorem několika patentů, z nichž nejznámější je patent na biofilmová probiotika a celé řady užitných vzorů. Podílí se na vývoji probiotik pro onkologické pacienty.
Jak webinář probíhá:
Webinář je realizovaný v aplikaci Zoom. Vstup je nejdříve 10 minut před zahájením přes odkaz, který obdržíte v potvrzovacím mailu o provedení platby. Po přihlášení se dostanete do "čekárny" a vedoucí semináře Vás postupně, v pořadí, v jakém budou posluchači přicházet, pustí dál do místnosti. Po zahájení Vás lektor krátce seznámit s aplikací Zoom a s funkcemi, které budete moct v průběhu webináře využít - například zapojení se do diskuse, nebo online chatování.
Účastníkům webináře, zasíláme po jeho ukončení, na přání, Osvědčení o účasti, obsahující téma webináře, jméno a příjemní a datum konání.
Doba trvání webináře: 1,5 hodiny
Cena webináře: 890, - Kč
Termín konání webináře: 13.2.2024 v 18:00 hod.
Kapacita je 100 osob. Registrace se uzavírají 13.2.2024 v 17:30 hod. nebo po naplnění kapacity.
Pro členy Aliance výživových poradců ČR je webinář hodnocený 2 (dvěma) kredity!
Upozornění: Zakoupením vstupenky berete na vědomí a souhlasíte, že při počtu méně než 5 přihlášených zájemců, si vyhrazujeme právo webinář zrušit a přihlášeným vstupné vrátit v plné výši.
Rezervujte si svoje místo
V případě, že se Vám tento termín nehodí, pošlete nám prosím svoji mailovou adresu a my Vás o dalším termínu rádi budeme informovat